18 Kasım 2009 Çarşamba

Sadettin!!



Bu gençler, Rize Üniversitesi'ne bağlı Fındıklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sadettin Gültekin tarafından saçı sakalı uzun, kıyafeti uygunsuz gibi gerekçelerle sınava alınmayan gençler ama onlar şanslı olanlar..

Aynı şahsiyetin dört yıl önce sınavda sorduğu sorular ise :

‘46 yaşındaki Fadime Hanım, 28 yaşındayken dul kaldı. Tek kızını da evlendiren Fadime Hanım yalnız yaşamaya başladı. Fadime Hanım, zaman zaman bağda bahçede bazı işler için köyün ‘Domuz Murat’ lakaplı delisini çağırır, bir tas yoğurt ve bir tabak yemek karşılığında ekin ektirir, odun kestirirdi. Köy Muhtarı Fethullah Efendi, son zamanlarda Domuz Murat'ın, Fadime Hanım'ın evine çok sık dadandığını fark etti. Muhtar Fethullah Efendi, Fadime Hanım ile Domuz Murat arasında cinsel ilişki olduğu dedikodusunu bütün köye yaydı. Fethullah Efendi, Domuz Murat'ın ayağını Fadime Hanım'ın evinden kesti. Bu duruma öfkelenen Domuz Murat da Fethullah Efendi'nin samanlığını yaktı. Alevler içinde yanan samanlıktan Fadime Hanım ile Fethullah Efendi çırılçıplak dışarı fırladı. Bunu gören köylüler de hayret içinde kaldı. Size göre bu olayda kim ya da kimler suçludur? Fadime Hanım mı? Muhtar mı? Domuz Murat mı? Hukuki açıdan yorumlayarak gerekçelerini açıklayınız?’

‘Sarı Çizmeli Mehmet Ağa, 65 yaşında evli ve iki çocuk babasıdır. Anadolu'da büyükçe bir çiftlik evinde yaşamaktadır ve yıllık geliri gayet iyidir. Son günlerde 32 yaşındaki eşinin davranışlarından şüphelenmektedir. Bunun üzerine eşini gizli gizli takip etmeye başlar. Bir gün pazara gitmek üzere evden çıkar, otomobilini çalıştırır, yola koyulur ve evin 300 metre uzağındaki tepeyi aşınca otomobilini stop eder ve yaya olarak geri döner. Ancak karşılaştığı olay son derece üzücü ve ürkütücüdür. Eşi, kadınlar arasında lakabı ‘Bizim Hıdır’ olan köyün delisi ile cinsel ilişkiye girmektedir. Bu olayda Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın ne tür bir tepki göstermesini beklersiniz? Yasal ve toplumsal açıdan hukuki mantığına göre cevaplandırınız?"

bunlar.

Ulan bütün Sadettinler mi aynı arkadaş!

Diğer Sadettinleri tenzih ediyorum, lütfen anlayın ama beni Can Sadolar..