30 Aralık 2009 Çarşamba

Eşşoğlueşşekler




Adana'da Çukurova Üniversitesi Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda 'at ve eşek yedirildiği' iddiası üzerine öğrenciler yol kapatıp eylem yapmışlar, haklı eylemi severim; ama eylem sebebi bu sefer mide bulandırıcı ve iç gıcıklayıcı; 2004-2006 yılları arası iki öğretim sezonunda ben de orada kalmıştım.

Geçtiğimiz hafta orada kalan bir arkadaşım(arkadaşım:) yemekhanenin kapatıldığını o yüzden kantinde yemek yiyeceğini söylemişti; sebebinin de yemekhanenin şikayet edilmesi olduğunu.. Fakat böyle bişeyi tahmin etmemiştim, nasıl edebilirdim ki!

Benim kaldığım sürede de buna benzer söylentiler duyuyordum fakat bu şekilde resmi kaynaklara yansıyan bir haber olmamıştı, belki de doğru dürüst kontrol edilmediği içindir.

Sevecen Fotoğrafı Radikalden alıyorum; afiyet olsun efem...

4 yorum:

  1. sorun yenilen at etinde mi yoksa eşek etinde mi?Eski Tatar Türkleride at eti yerdi.ama eşek eti yediklerini sanmıyorum.Ancak böylece bir başka Türk ırkıda tarihe eşek eti yemeleriyle geçmiş oldu. sorun at etinde mi yoksa eşek etinde mi? yoksa ırkımızda mı??!!!

    YanıtlaSil
  2. sağlık açısından bi sorun yaratır mı bilemiyorum ama türklerin bu hayvanları farklı amaçlarda kullandıkları gerçeği var, o zaman bir nevi yamyamlık oluyor bu yapılan; hiç gerek yok.

    Bu arada yetmiş milyonun huzurunda hoşgeldin:)

    YanıtlaSil