1 Ocak 2010 Cuma

Yeni Yılda Hep Birlikte Hey, Yeni Yılda Hey Hey!


Dün gece Taksim'de her yılbaşı görmeye alıştığımız görüntüler halkın arasına da karışan sivil polisler sayesinde bir nebze de azalmıştı. Yurdum gençliği -özellikle de delikanlıları- yapacak hiçbir işleri olmadığından olsa gerek haklarını savunma dışında her fırsatta meydana inip nağralar, çığlıklar ve erkekliğe leke sürdürebilecek kadar samimi pozlarla yeni yıla girişimizi kutladılar. Tabi bu durum erkek bolluğundan yaşanıyor. Araya karşı cins karışmaya görsün alıcılar açılıp, tam teşekküllü vücut uzuvları anında harekete geçiyor.
Neyse, bir başka kanayan yaraya geçemedim diğerinden.
Yılbaşı gecesi malum meydanda güncel olayları yakından takip eden gençlerimiz bu yıl yeni bir rezilliğe imza attılar. Çoğunluğunun hap atmış, sarhoş olmuş, nargile çekmiş, hiçbiri olmamışşa da Amerikan sigarası tüttürmüş olduğu aşikar olan delikanlılardan bir grup kendini stadyumda zannetmiş olacak ki; elele, kolkola, omuz omuza, omuz üstüne; iki ellerinin işaret ve orta parmaklarını kaldırarak (Street Fighter'da Ken'in maç kazanma hareketi) "Biji Serok Apo" diye kendinden geçmeye başlar. Ardından bu bölücü faaliyete karşı olan diğer duyarlı grup, ortamda kız bulunmamasından dolayı enerji içlerinde patlayacak bir duruma gelmiş olacak ki, aynı zihniyetle bu sefer ellerini bir hayvan figürüne benzer bir hale sokarak (o da rock'n roll konserlerinden geliyor olabilir) düşmüş olduğu rezil durumun vehametini kavramadan, sanki adını ağzına aldıkları insanlar kendilerinden şu an yaptıklarını istermiş gibi, özellikle "ş" ve "z" harflerinde biraz da peltekleşerek; "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganı atmaya başlar. Duruma müdahalede bulunan polis neyse ki olayı büyümeden kontrol altına alır ve kızlara sarkmaktan sabıkalı adi suçluların yanına bir de "biz siyasiyiz abi" diye böbürlenecek birkaç sarhoş katılır. Akılda kalan ise kendini milliyetçi sanan zihniyetin son olarak "Ya Allah Bismillah Allahüekber" sloganını atmaya yeltendiğinde, bir zamanlar tarikat operasyonlarında ortaya çıkan zikir alemlerindeki gibi kendinden geçecek kadar sarhoş olmasıdır.

2 yorum:

  1. bu arkadaşlara örnek teşkil eden bir davranış Facebook'ta da göze çarpıyor. Bir kişinin aynı anda hem Hz. Muhammed hem de Efes Pilsen hayranı olması mevzu...

    YanıtlaSil
  2. oğlum aradık neden meşgule aldın dün ?

    YanıtlaSil